original & mallar

Här hittar ni designmallar till vissa produkter. De produkter som inte har en designmall kan man jobba lite friare med. Informationen här riktar sig främst till de som har lite kunskap kring grafiskt arbete vilket kan göra att det blir lite tekniskt på sina ställen, men kontakta oss gärna om ni undrar vad som gäller så ska vi försöka reda ut begreppen. Vi föredrar att jobba med vektoriserade filer i antingen eps eller pdf format. Tänk också på; för att få ett bra resultat krävs ett bra underlag.

När det rör sig om bilder vill vi ha dem i naturlig storlek och i en upplösning på minst 100 dpi, vid större format bör ni jobba i skala 1:10 och en upplösning på 1000 dpi. Är ni osäkra är det bara att höra av sig och fråga. Lyckas vi inte lösa det på telefon kan ni alltid ladda upp bilden och fråga om det är en OK bild. Bilder vill vi helst ha i psd format med alla lager kvar, då kan mindre korrigeringar göras.

När ni har ett klart original mailar ni in det via knappen nedan märkt "original" eller laddar upp via "ladda upp". Ange alltid ordernummer om det finns, annars märk "offert".

För tryck till kläder finns ingen designmall, men följ instruktionerna här så ska det nog gå bra ändå. Originalet får vara upp till  35x35 cm för de standardtryck vi erbjuder. Vid större storlekar på tryck kan ni kontakta oss för offert. Vi vill ha vektoriserade filer i eps eller pdf format, kontakta oss om ni har svårt att ordna det så kan vi nog gemensamt lösa det. Vid krav på exakta färger bör PMS-färgkoder bifogas.